Boudewijn Haverkort keert als decaan terug op de UT

| Redactie

Boudewijn Haverkort is door het college van bestuur benoemd tot nieuwe decaan van de faculteit Electrical Engineering, Mathematics & Computer Science (EEMCS). Haverkort – nu nog decaan bij de Tilburg University – keert 1 oktober terug naar Twente.

Photo by: RIKKERT HARINK
Boudewijn Haverkort op archiefbeeld uit 2018.

Haverkort studeerde en promoveerde aan de UT en begon in 1991 als universitair docent. Nadat hij enkele jaren als hoogleraar in het Duitse Aken werkte, keerde hij in 2002 terug naar Twente. Eerst als hoogleraar in de vakgroep Design and Analysis of Communication Systems, later als hoofd van de afdeling Computer Science. In die functie maakte hij ook deel uit van het managementteam van de faculteit EEMCS.

In een afscheidsinterview in 2018 gaf Haverkort aan dat hij de UT zou gaan missen. ‘Ik heb hier de meeste van mijn doelen bereikt en daarom is het een goede stap om ergens anders heen te gaan. De UT heeft me veel gegeven, vooral veel kansen en vrijheid om me te ontwikkelen.'

Haverkort is voor een periode van vier jaar benoemd. Hij volgt binnen EEMCS Joost Kok op, die de UT onlangs inruilde voor een rol als vice-decaan bij de TU Eindhoven. Peter Veltink is de komende maanden interim-decaan van de faculteit, die ook nog op zoek is naar een nieuwe portefeuillehouder bedrijfsvoering.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.