Solar Team Twente start derde in Sasol Solar Challenge

| Redactie

Het Solar Team Twente bemachtigde woensdag de derde startpositie in de kwalificatie van de Sasol Solar Challenge. Daardoor verschijnt het team vrijdag 13 september aan de start in Johannesburg, achter de concurrenten van het Belgische en Delftse Solarteam. De race betekent gelijk het debuut voor de raceploeg uit Twente.

Na een lange voorbereiding, met transportvertraging en motorreparatie, was eerder deze week de opluchting groot toen de auto succesvol door de technische keuring kwam. Nu maakt het team zich op voor het grote werk en heeft het een troef achter de hand: een nieuwe batterij. Die batterij moet zorgen dat de RED XI – de zonneauto van het Twentse team - het bergachtige gebied trotseert tijdens de achtdaagse challenge in Zuid-Afrika.

Debuut

‘We debuteren, dus veel is onbekend. Maar we gaan voor de overwinning. Rijden in de bergen ging ons in Marokko goed af, hopelijk kunnen we nu in de etappes ook het verschil maken. Onze concurrenten uit Delft en Leuven zijn er ook weer bij. Zij deden al eerder mee aan deze race, dus ik verwacht een spannende strijd’, zei teamlid Jeroen Pouwels al in een eerder interview.

Sasol Solar Challenge

De Sasol Solar Challenge vindt iedere twee jaar plaats in Zuid-Afrika. Aan de start in Johannesburg staan veertien teams vanuit alle delen van de wereld. De race bevat drie klassen waarbij Solar Team Twente uitkomt in de Challenger Class. Het doel is om na 3021 kilometer op enkel zonne-energie, als eerste de finish te passeren in Kaapstad.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.