Bas Kerkwijk stopt als directeur Novel-T

| Stan Waning

Bas Kerkwijk (52) is niet langer directeur van Novel-T en de Universiteit Twente Holding (UTH). De aan de UT gepromoveerde Kerkwijk volgde in januari Jaap Beernink op, maar hij en Novel-T gingen deze week 'in goed overleg' uit elkaar.

Photo by: Lizet Beek
Bas Kerkwijk.

Kerkwijk promoveerde tussen 1995 en 1999 aan de UT in de vakgroep Inorganic Materials Science (IMS). Later bekleedde hij functies bij Urenco, Enrichment Technology en Twence. Ook was hij werkzaam bij UT-spin-off Eurekite, beter bekend onder merknaam Flexiramics. 

In januari keerde Kerkwijk terug op de UT. Hij gaf in een interview aan verder te willen bouwen aan het fundament dat zijn voorganger al legde. ‘De UT is nog steeds een van de meest ondernemende universiteiten van Nederland', zei het toen.

Na negen maanden gaan Kerkwijk en Novel-T – een organisatie mede-opgericht door de UT die als missie heeft om van Twente het best presterende ecosysteem voor innovatie en ondernemerschap in Europa te maken – uit elkaar. De zoektocht naar een opvolger gaat binnenkort van start.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.