Alumni Talks over AI in de patiëntenzorg en ruimtelescopen

| Redactie

De zesde editie van Alumni Talks op de UT staat voor de deur. Op vrijdag 4 oktober spreken tijdens deze lezingenmiddag oud-studenten Maurice te Plate, Merel Boers en John Voppen. Zij vertellen over hun carrièreverloop en de uitdagingen in hun werk.

Tijdens de Alumni Talks spreken UT-alumni niet alleen over hun eigen carrière, maar ook over de toekomst van hun vakgebied. Eén van de sprekers is Maurice te Plate. Hij werkt 25 jaar in de ruimtevaarttechnologie. Als systems engineer zet hij zich al twintig jaar in bij de ontwikkeling van de James Webb-telescoop. De grootste en krachtigste ruimtetelescoop. Aan de bouw van deze telescoop hangt een kostenplaatje van negen miljard dollar. In de lezing van Te Plate bespreekt hij onder andere de vraag: wat kunnen toekomstige ingenieurs - die in opleiding zijn bij de UT - betekenen in de ontwikkelingen van ruimtetelescopen?

Naast Te Plate spreken ook Merel Boers, oprichter en directeur van Nicolab, en John Voppen, de CEO van ProRail. De lezingmiddag - die volledig in het Nederlands is - begint om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Het Amphitheater in de Vrijhof is het toneel waar zij hun verhaal vertellen. De ticketprijs is 7,50 euro.  

Over de sprekers

  • Maurice te Plate studeerde technische natuurkunde tussen 1988 en 1993. Hij begon zijn carrière bij TNO Science and Industry en stapte na zeven jaar over naar ESA. Hij is sinds 2012 vanuit ESA gedetacheerd bij NASA.
  • Merel Boers studeerde technische geneeskunde van 2007 tot 2014 en promoveerde in 2018 cum laude af op het onderwerp ‘Image Analysis in Acute Ischemic Stroke’. Ze ontwikkelde een nieuwe beroertebehandeling met behulp van AI. Deze behandeling was op dat moment twee keer sneller dan andere behandelingen. Daarna richtte ze haar eigen bedrijf Nicolab op. Vorig jaar won  Boers de Van den Kroonenbergprijs voor haar succesvolle ondernemerschap.
  • John Voppen studeerde technische bedrijfskunde van 1990 tot 1996. Hij werkt sinds 2005 bij ProRail. Eerst als directeur financiën en later als directeur verkeersleiding. Sinds 2019 is CEO van ProRail.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.