News

OCW-brief tijdens formatie: nieuwe basisbeurs leidt tot meer kamernood

Met de komst van een nieuwe basisbeurs zullen nog meer studenten op kamers willen, schreef toenmalig minister van Engelshoven aan de formerende partijen. Dat kan leiden tot grotere kamernood.

News

Eerste Kamer wil dat kabinet meer doet voor pechstudenten

De oppositiepartijen in de Eerste Kamer steunden gisteravond een motie van de PvdA die het kabinet opriep om de ‘pechstudenten’ zonder basisbeurs meer tegemoet te komen.

  • EN
  • NL
News

Mondkapje in hoger onderwijs wordt advies

Van de coronamaatregelen in het hoger onderwijs blijft straks weinig meer over: vrijdag mogen de collegezalen weer helemaal vol en vanaf 25 februari is het dragen van een mondkapje op de campus niet langer verplicht.

  • EN
  • NL
News

Face mask advised in higher education

Soon very few of the coronavirus measures in higher education will remain: as from Friday, lecture halls are allowed to be full once again and from 25 February it will no longer be compulsory to wear a face mask on campus.

News

Saxion-medewerker gearresteerd vanwege toetsdiefstal

Een medewerker van Saxion wordt verdacht van het verkopen van toetsen aan studenten. Na eigen onderzoek heeft de hogeschool aangifte gedaan bij de politie, die de medewerker en nog twee verdachten heeft aangehouden.

News

Nieuwe vechtrobotvereniging in de maak

Een team studenten dat vechtrobots bouwt. Dat bestaat nog niet op de UT, maar twee studenten willen daar snel verandering in brengen met een eigen ‘BattleBots’-vereniging. ‘Het is vergelijkbaar met boksen, maar dan met robots.’

News

Ook UT voelt krapte op arbeidsmarkt

Ook de UT heeft last van de krapte op de arbeidsmarkt. Vacatures zijn moeilijk op te vullen, vooral als het gaat om technici en IT’ers. ‘Financieel leg je het als universiteit vaak af tegen het bedrijfsleven. Wij proberen het verschil te maken in flexibiliteit voor de werknemer.’

News

Eerst selecteren, dan loten: Tweede Kamer heeft er oren naar

Het kabinet wil loting voor populaire opleidingen weer toestaan. De Tweede Kamer heeft daar allerlei vragen bij en wil misschien ook een mengvorm mogelijk maken: een eerste selectie en dan loten.

News

Universiteiten willen uitstel Wob-verzoek rond banden met Israël

Een kenniscentrum dat opkomt voor de rechten van Palestijnen wil dat de universiteiten documentatie aanleveren over hun banden met ‘organisaties die steun voor de staat Israël propageren’. De universiteiten vragen meer tijd voor dit Wob-verzoek.

News

Studentbestuurders dienen klacht in over FOBOS-regeling

Meerdere oud-studentbestuurders hebben een klacht ingediend bij de UT over de FOBOS-regeling. Zij vinden namelijk dat ze te weinig vergoeding voor hun bestuurswerk kregen. ‘Wij voelen ons totaal niet serieus genomen door de Student Union en de Commissie Persoonlijke Omstandigheden.’

News

Tevredenheid over coöptatie: ‘Maar het kan inclusiever op de UT’

De Centrale BewonersRaad (CBR) maakte vorige week de uitkomsten van een enquête bekend, gehouden onder campusbewoners. De meeste studenten zijn tevreden over hun woonsituatie en de bijbehorende coöptatie, maar er zijn ook verbeterpunten. ‘Daarom gaan we pilots draaien om te kijken hoe het nog beter kan.’

News

Loten voor de AcademieKus

De Leidse Nicole van Os is op Valentijnsdag in de prijzen gevallen. Ze krijgt de AcademieKus voor haar strijd tegen tijdelijke contracten in het vakbondsoverleg met de universiteit.

News

Kabinet wil experiment: geen strenge toelatingstoets meer voor pabo

De komende drie jaar mogen mbo’ers en havisten zonder meer aan de pabo beginnen. Ze hoeven vooraf niet te slagen voor een kennistoets aardrijkskunde, geschiedenis of natuur & techniek.

Read more articles