News

Corona of niet, plannen met basisbeursmiljoenen ‘gaan gewoon door’

Vloeien de miljoenen euro’s van het nieuwe leenstelsel in de coronacrisis vooral naar het online onderwijs? Dat beweert minister Van Engelshoven, maar de universiteiten en hogescholen ontkennen het.

News

Keuzes maken

Ik keek raar op. Het stond er echt: ‘Studenten pikken UT-beleid niet langer: Het is tijd voor actie’. Ze waren tegen de voortdurende groei van het aantal studenten. De kwaliteit van het onderwijs leed eronder. Ze waren het zat. Toegegeven, de druppel die de emmer deed vollopen was eigenlijk het bemoeien van het CvB met het coöptatierecht, maar de kwaliteit van het onderwijs baarde hen ook zorgen. ‘Krijg nou tieten’, dacht ik, ‘ze hebben toch bloed door hun aderen lopen’.

News
Vier studenten presenteren paper op conferentie

‘Hier kom je als student eigenlijk niet tussen’

Vier masterstudenten Industrial Engineering & Management presenteerden gisteravond hun paper over inkoopmanagement op de vooraanstaande conferentie IPSERA. Een unieke ervaring voor studiegenoten Benjamin Groeneveld en Dolf Reineman. ‘Ik kon er moeilijk van in slaap vallen.’

News

Topsalarissen in het hoger onderwijs: 25 bestuurders verdienden te veel

Zestien universiteits- en negen hogeschoolbestuurders ontvingen in 2019 meer dan het maximumsalaris voor hun instelling. Nog eens vijftig bestuurders – waaronder de CvB-leden Victor van der Chijs, Mirjam Bult en oudrector Thom Palstra - zaten precies op het maximum of bleven er nipt onder.

News

Studenten luchten hun hart in de Bastille

Demissionair minister van onderwijs Ingrid van Engelshoven nam gisteren deel aan de online bijeenkomst ‘Lucht je Hart Enschede’. Doel van de bijeenkomst - georganiseerd door de studentenorganisaties LSVb, ISO, LKvV, Student Union en het ministerie van OCW - was om de gevoelens en problemen van studenten in beeld te krijgen.

News
Studentenkabinet wil politiek uitdagen

'Puur vanuit de wetenschap naar de lange termijn kijken'

Vanaf vandaag is er een studentenkabinet, compleet met een jonge minister-president, ministers van alle universiteiten en een eigen regeerakkoord. Maar waarom eigenlijk? ‘Wij zijn niet de stem van de studenten.’

News
‘Buddy can help introduce you to a normal life in the Netherlands’

Buddy system for employees

To help newcomers find their way at the UT, Industrial Focus Group XUV Optics (Science and Technology Faculty) has established a buddy system for its employees. It has been in place since the corona crisis started and, after being evaluated, it is here to stay.

News

Chinese wetenschappers vergaren Delftse kennis om leger vooruit te helpen

Komen promovendi en gastonderzoekers van Chinese militaire universiteiten kennis opdoen aan de TU Delft om in hun eigen land het leger te versterken? Die vrees lijkt gegrond, schrijft universiteitsblad Delta in een vandaag verschenen reeks onderzoeksverhalen.

News

App BMS Lab coacht mensen in quarantaine

Het BMS Lab ontwikkelde en testte onlangs de IsolatieCoach, een app die mensen door hun coronaquarantaine of -isolatie heen helpt. Of de app bruikbaar, gebruiksvriendelijk en waardevol is, moet een evaluatie binnenkort uitwijzen.

News

Hoger onderwijs-Kamerleden komen en gaan

Alle stemmen zijn geteld. De verkiezingen betekenen het afscheid van enkele Tweede Kamerleden die het hoger onderwijs en onderzoek de afgelopen jaren in hun portefeuille hadden.

News

RUG beëindigt samenwerkingscontract over Chinese leerstoel

De Rijksuniversiteit Groningen laat haar leerstoel Chinese taal en cultuur niet meer financieren door Hanban, hoofdkwartier van de Chinese Confucius Instituten. Dat schrijft minister Van Engelshoven in reactie op Kamervragen.

  • EN
  • NL
News

UT bereidt zich voor op sneltesten

De UT kampt met meer vragen dan antwoorden, wat betreft het invoeren van sneltesten. Net als andere instellingen, wacht de UT op een plan van aanpak vanuit de Rijksoverheid.

  • EN
  • NL
News

UT prepares for rapid testing

The UT has more questions than answers about the introduction of rapid testing. Like other higher education institutions, the UT is waiting for a plan of approach from the national government.

Read more articles