News

Nieuwe studiebeurs kent nog vele varianten

Steeds meer partijen lanceren plannen voor een nieuwe studiebeurs. Maar het is afwachten wat daarvan terecht komt: de overeenkomsten zijn klein en er lijkt vooral nog veel níet bekend.

News

Geen tentamens aan UvA door enorme ict-storing

Duizenden studenten van de Universiteit van Amsterdam kunnen vandaag geen online tentamen maken. Ze kunnen sinds vanochtend niet inloggen in de systemen. Ook veel medewerkers komen er niet in.

News

‘Sport Data Valley’ lab to be built on campus

Sport Data Valley lab is planned to be built in the UT Sports Centre this year. The lab is part of UT’s involvement in Sport Data Valley, a national infrastructure for research of sport data. This digital platform, which the UT helped to develop, was launched last month.

News

Fred van Houten overleden

Emeritus hoogleraar design engineering Fred van Houten is na een lang ziekbed overleden. Dat laat het bestuur van zijn faculteit ET weten op de UT-medewerkersportal.

News

‘Students benefitted from increased autonomy and freedom’

The intelligent lockdown did not have a significant effect on students’ wellbeing, nor did it increase mental health problems. ‘Quite remarkable results,’ says researcher Llewellyn van Zyl, who was involved in the collaborative study of the UT, Utrecht University and Eindhoven University of Technology.

News
Hilgenkamp aan de slag voor World Economic Forum

‘We willen samenwerking bevorderen’

UT-hoogleraar Hans Hilgenkamp treedt toe tot de Global Future Council on Scientific Collaboration van het World Economic Forum. Het gaat om een termijn van één jaar. ‘Mijn eigen drive is om het hoger onderwijs in ontwikkelingslanden te versterken.’

  • EN
  • NL
News

KNAW: Geef wetenschappers half miljard euro aan werkkapitaal

De strijd om onderzoeksgeld is uit de hand gelopen, stelt een commissie van wetenschapsgenootschap KNAW. Een rolling grant-fonds moet de druk van de ketel halen: dat is geld waar wetenschappers zonder competitie gebruik van kunnen maken.

  • EN
  • NL
News

KNAW: Give researchers working capital of half a billion euros

The battle for research funding is out of control, states a committee at the KNAW science association. They believe the solution to relieving some of the pressure is a rolling grants fund, which researchers can access without having to compete with each other.

News

BMS sluit reorganisatie af met instroom nieuw talent

De faculteit BMS is weer gezond en klaar voor de toekomst. Althans, dat zegt decaan Theo Toonen. Daarvoor was wel wat nodig: zo’n twaalf fte academisch personeel vertrok. ‘Maar er kwam talent voor terug’, aldus de decaan.

News

Open science: corona laat zien hoe belangrijk dat is

Er zitten allerlei haken en ogen aan het ideaal van open science, erkent wetenschapsactivist en hoogleraar Frank Miedema. Maar de wetenschap moet echt de ramen opengooien.

News

Code rood en oranje ‘no go’ voor studentuitwisseling

De UT laat studentuitwisseling van en naar het buitenland komend kalenderjaar toe, maar bestempelt landen met een oranje en rood reisadvies als ‘no go’. Dat is althans de stand van zaken richting een CvB-besluit die deze week wordt genomen.

News
Universum vol inspiratie

UT op 100% online Dutch Design Week

Komende zaterdag begint de 2020-editie van de Dutch Design Week, die vanwege corona volledig onlie verloopt. Ook de UT is er (zoals altijd) weer bij: het DesignLab geeft op verschillende manieren acte de présence.

News

ICMS wil artrose de wereld uit

De houding- en bewegingsdeskundigen van de Universiteit Twente, het Radboudumc, de Sint Maartenskliniek, Roessingh Research & Development en Roessingh Revalidatie Centrum gaan onder de naam ICMS een langdurig samenwerkingsverband aan. De ambities zijn groot: ‘artrose de wereld uit’.

Read more articles