News

Massaproductie fotonische chips stap dichterbij

Fotonische chips in grote aantallen produceren, dat is een stap dichterbij. PHIX, dochterbedrijf van UT-spin-off LioniX, presenteerde dinsdag met het Fraunhofer Project Center op de campus een ‘micro assembly’-machine.

News

RIVM wil meer weten over psychische druk studenten

Er moet meer inzicht komen in de druk die studenten ervaren. Het zou kunnen dat hun gezondheid gevaar loopt door bijvoorbeeld sociale media en de 24-uurseconomie, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

News

BKO op maat voor eerder vrijgestelde docenten

Het aantal Basiskwalificatie Onderwijs-certificeringen (BKO) is met zo’n 56 procent van het wetenschappelijk personeel gelijk gebleven na het behalen van de kwaliteitsafspraken in 2015. De UT kijkt inmiddels ‘breder’ naar docentontwikkeling, waar de BKO nog steeds een belangrijk onderdeel van is.

News

Let op, straks komen er weer nieuwe studenten!

Wist u dat nieuwe studenten in september op zoek gaan naar woonruimte? Probeer daar rekening mee te houden, schrijft het kabinet in een brief aan universiteiten, hogescholen, gemeenten en studentenhuisvesters.

News
Voorzitters ISO en LSVb

‘Dertigplussers weten niet hoe hoog de druk voor studenten nu is’

Een jaar lang streden Tariq Sewbaransingh en Rhea van der Dong voor de belangen van studenten. Bij hun afscheid van studentenorganisaties LSVb en ISO blikken de voorzitters terug. ‘Je moet er soms met een gestrekt been ingaan.’

RoboTeam Twente
RoboTeam Twente

‘We mikken op de derde wedstrijd’

Het RoboTeam Twente begon het WK robotvoetbal met twee verliespartijen. Door technische problemen haalden de Twentse robots niet hun gebruikelijke niveau. ‘Nu gaan we sleutelen, tot ze ons vannacht de zaal uitsturen.’

News
Centrale Onderwijsprijs

Farid Vahdati is UT-docent van het Jaar 2018

Farid Vahdati is vanmiddag uitgeroepen tot UT-docent van het jaar 2018. De jury verkoos hem boven de twee andere finalisten, Sabine Siesling en Marijn Zwier, nadat ze allen in de Waaier een minicollege gaven.

News

LSVb: Masteropleidingen weigeren hbo’ers

Veel masteropleidingen houden hun poorten gesloten voor hbo’ers, waarschuwt de Landelijke Studentenvakbond vandaag. Ze bieden geen schakelprogramma, terwijl dat wel zou moeten.

News

Maatschappelijke diensttijd laat nog even op zich wachten

Het zal zo’n vaart niet lopen met de invoering van een vrijwillige maatschappelijke diensttijd voor jongeren. Het plan van CDA en ChristenUnie roept vooral veel vragen op: moet het nou leuk zijn? Of is het gewoon een onbetaald zomerbaantje?

News

'Extra geld naar geesteswetenschappen, minder naar hbo-onderzoek’

Tweede Kamerlid Frank Futselaar (SP) is kritisch over het praktijkgerichte onderzoek aan hogescholen. Als het aan hem ligt, krijgen de lectoraten wat minder, en de geesteswetenschappen aan universiteiten juist méér extra geld.

RoboTeam Twente

RoboTeam Twente wacht zware kluif

RoboTeam Twente speelt vandaag in Montreal de eerste WK-wedstrijd voor voetbalrobots tegen het ervaren universiteitsteam TIGERs. Een voorbeschouwing vanuit het Palais des Congrès, waar de teams zich klaarmaken voor de aftrap van het toernooi.

News

Nieuwe ontslagregeling kost UT ruim acht ton

UT-werknemers, zowel ondersteunend als wetenschappelijk, van wie het contract afloopt en die twee jaar of meer in dienst zijn geweest, krijgen sinds januari 2018 een geldbedrag mee. De afdeling Human Resources schat dat de UT daar ruim acht ton aan kwijt is.

Read more articles