Dinsdag is dilemmadag

| Larissa Nijholt

Dinsdag is dilemmadag! Althans, dat is zo op Facebook. Hoewel onrealistisch en al een beetje oud, vind ik ze stiekem nog steeds leuk. Want als je ‘óf doodsbang bent voor prullenbakken, óf altijd natte sokken hebt’, wat kies je dan?

UT Nieuws-medewerker en student communicatiewetenschap Larissa Nijholt staat voor dilemma's.


Best een lastige keuze, want ik heb écht een enorme hekel aan natte sokken. Aan de andere kant: misschien is nog wel erger om de hele dag bang te zijn. Die angstaanjagende prullenbakken vind je immers overal. Toch kies ik voor de natte sokken, want daar is een oplossing voor! Je doet gewoon géén sokken meer aan!

Of deze: ‘óf je hebt altijd een blok aan je been, óf je komt altijd met de deur in huis vallen.’ En dan letterlijk. Lastig, want je mist de nodige informatie. Hoe zwaar is het blok aan je been? Zit 'ie direct aan je been vast, of mag je het blok vastmaken nadat je een broek hebt gedaan? En kun je het met de deur in huis vallen ontwijken door via het raam naar binnen te gaan? In dat geval zou ik voor ‘met de deur in huis vallen’ kiezen. Maar wat als er dan eens geen raam is?

Het zijn niet de enige dilemma’s waar je iedere dinsdag voor staat. Vooral als student ben je iedere dag bezig met het maken van keuzes. De meeste studenten hebben een onregelmatig leven: de ene vroeg college, de andere dag pas laat of helemaal niet. Blijf je dan in bed liggen of ga je er toch vroeg uit? Het ligt vaak aan de keuze die je de vorige avond hebt gemaakt. Ben je de stad ingegaan of niet? En ben je toen naar huis gegaan of heb je tóch nog dat ene biertje extra gedronken?

Haal je in de pauze een luxe broodje of eet je je simpele boterhammen op? Ga je vandaag nog sporten of ga je iets leuks doen met je huisgenoten? Heel veel keuzes zijn van elkaar afhankelijk. Als je huisgenoten niet thuis zijn is de keuze om te gaan sporten bijvoorbeeld snel gemaakt.

Welke keuzes ik maak? Vandaag koos ik in ieder geval om vroeg op te staan. Ik moest nog een artikel schrijven.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.