Afstandsbediening

| Larissa Nijholt

Studentmedewerkster Larissa Nijholt blogt elke week over dagelijkse zaken. Dit keer de afstandsbediening.

Ik kwam er vorige week erachter dat ik deze week vakantie heb. Huh, vakantie? Dat is waar ook! Ik zag inderdaad geen enkel college in mijn agenda staan. Andere werkzaamheden staan wel gewoon gepland. Echt vakantie kan ik het daarom niet noemen. Maar ik mag ook niet zeuren. Er staan nog wat vermakelijke reisjes in het vooruitzicht.

Om toch een beetje vakantiegevoel te krijgen, ging ik een avondje chillen op de bank. Op mijn kamer staat een joekel van een flatscreen. Per toeval gekregen. Nu kijk ik, op een paar programma’s na, vrij weinig televisie. En als ik dan kijk, weet ik op welke zender het programma te vinden is.

Dit keer was het echter anders. Het avondje relaxen was namelijk spontaan ontstaan. Ik wist nog niet wat ik wilde kijken. Een sterke behoefte aan ouderwets  zappen borrelde naar boven. Maar helaas, ik heb geen afstandsbediening. Normaal gesproken geen probleem, maar nu maakte het wel een verschil. Net als al die zenders die allemaal door elkaar staan! Zo staat Nederland 1 op 12 en RTL4 op 28. Tijd voor een universele afstandsbediening en op naar de Action. De gebruiksaanwijzing zei het volgende: Er zijn drie manieren van instellen: de Set up mode, de handmatige zoek mode en tot slot de aflees mode.

Als er drie verschillende manieren zijn, dan moet er toch wel eentje tussen zitten die voor mij begrijpelijk is én werkt? Het lag niet aan de duidelijke uitleg. Monter begon ik aan de eerste. Geen succes. Poging twee en drie evenmin. Wat blijkt? Mijn tv-merk staat niet tussen de ruim tweehonderd (!) merken die wel in de handleiding staan. Lekker dan. Daar ging mijn avondje zappen. Gelukkig heb ik nog genoeg dingen te doen en kom ik de vakantieweek wel door zonder afstandsbediening. Toch ga ik nog op zoek naar een afstandsbediening die wel werkt. Gewoon voor het geval dat.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.