Het boek met alle antwoorden

| Larissa Nijholt

Je hebt soms bepaalde vragen waar je niet direct het antwoord op weet. Gelukkig heb ik een vriendin met een speciaal boekje voor dit probleem: ‘Het boek met alle antwoorden’.

Een bruikbaar boek, op elke, mogelijke locatie. Het geeft namelijk antwoord op ál je vragen. Het boekwerk is erg klein, ongeveer vijf bij vier centimeter, en past precies in de zak van je (kroeg)jasje. Op donderdagavonden op de kroeg, pakken we het er steevast bij. Je vraagt je vast af wat voor een soort antwoorden het boekje geeft. Het gaat zo: Doen we nog een biertje? Antwoord: ‘Het zal misschien niet meevallen, maar het zal je wel iets opleveren ’. Goed, we doen er nog één! We zijn nu wel heel benieuwd wat het ons oplevert. Een kater misschien?

Vragen

Na een tijdje komen er nog veel meer vragen naar boven: ‘Gaan we over op de mixjes’?
Antwoord: ‘Tel tot tien en vraag het nog eens’. Dit antwoord vinden we eigenlijk niet zo leuk. We tellen tot tien en vragen het nog eens. Het boek geeft het volgende antwoord: ‘Gedraag je alsof het al zo is’. Dit antwoord valt niet te negeren. We zien het maar als een ‘ja’.

Ja

Na een tijdje staan we even buiten af te koelen. De ‘losse euroman’ , een zwerver, komt op ons afgestapt. ‘Euuhh, hebben jullie misschien een losse euro?’ Hebben we dat? We vragen het aan het boek met alle antwoorden, die weet het vast. We slaan het boekje open en wat komt eruit? ‘Wees geduldig’. Dit is een duidelijke ‘nee’. Helaas, de losse euroman moet even geduld hebben en het aan iemand anders vragen. We vragen ons inmiddels af of het tijd is om naar huis te gaan? ‘Alleen als je ‘Dank Je Wel’ zegt. ‘Dankjewel!’ Het is tijd, op naar huis.

Logisch

Behalve een avondje in het café, heeft het boekje natuurlijk nog veel meer antwoorden, ook op belangrijke vragen. Ga ik bijvoorbeeld mijn tentamens halen? Ook hierop heeft het boek een heel mooi antwoord: ‘Verspil je tijd niet’. Dat is duidelijk! Wie logisch nadenkt, interpreteert de antwoorden natuurlijk zoals-ie zelf het liefst wil. En als het boek geen goed antwoord geeft, sla je gewoon een bladzijde om. Desondanks is het boekje erg grappig. Het geeft inzicht in het antwoord dat je het liefst wilt horen. Heb jij nog een leuke vraag?

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.