Opinion

Circus TOM

Hoera, het circus is er weer! Altijd het mooiste moment van het jaar. De tenten worden opgezet, de vlaggen wapperen in de wind. De kinderen van de directeur lopen de stad rond met flyers. Komt dat zien, komt dat zien! Een hele nieuwe show! Nu nog meer spectaculaire stunts! De vrouw met een baard, en de clown die iedereen aan het lachen krijgt! Enz, enz.

Opinion

Kritiek op kritiek op kritiek

‘Kritiek is alleen zinnig als het constructief is en je meedenkt over een oplossing.’ Een misverstand dat ik de laatste tijd zo vaak gehoord heb dat ik er deze maand maar een stukje papier en wat pixels aan wijd. Het is een vorm van ‘tu quoque’, een ad hominem drogredenering waarbij een claim wordt tegengesproken door naar een ermee verband houdende eigenschap van de criticus te verwijzen, in dit geval het niet hebben van een beter voorstel.

Opinion

Het boek met alle antwoorden

Je hebt soms bepaalde vragen waar je niet direct het antwoord op weet. Gelukkig heb ik een vriendin met een speciaal boekje voor dit probleem: ‘Het boek met alle antwoorden’.

Opinion

Hardlopen? Niks voor mij! Of misschien toch wel?

Ik vond hardlopen nooit wat aan. Om mijn conditie een beetje op te krikken, probeerde ik het wel eens. Ik hield het twintig minuten vol, kreeg snel een rode kop, had gebrek aan adem en ik had het gevoel dat ik maar doelloos aan het rennen was. Teruglopend naar huis besloot ik het voor eens en voor altijd op te geven.

Opinion

Studentenrechten?!

Wiskundedocent Dick Meijer zet vraagtekens bij de rechten van studenten en het Twentse Onderwijs Model (TOM). In zijn opiniestuk schetst hij enkele praktijkvoorbeelden die de rechtspositie van studenten ondermijnen. Volgens hem is belangenbehartiging ‘bittere noodzaak’. Maar wie moet dat doen?

Opinion

De activismemonitor

Al drie jaar lang ontvang ik jaarlijks een mail met een link naar de ‘activismemonitor’. Elke keer weer staat er dat je er iets mee kunt winnen als je de vragenlijst daadwerkelijk invult. Dit jaar zijn het bioscoopbonnen. Nog nooit heb ik gehoord wie die beloofde prijzen wint, maar toch vul ik ‘m in. De monitor zet me aan het denken…

Opinion

Gniffel van leedvermaak

Als ik de kranten, carrièresites en andere berichtgeving mag geloven was er ergens tussen het begin van dit millennium en 2008 een generatie scholieren die bewust koos voor studies als Culturele Antropologie, Theologie & Levensbeschouwing en Kunstgeschiedenis met het idee dat het vast wel goed zou komen met die baan later.

Opinion

Toch maar stemmen

‘Let op: Deze envelop bevat uw stempas voor de verkiezingen. Bewaar deze zorgvuldig!’ stond afgelopen week op een envelop die ik op mijn deurmat aantrof. Oh ja, ik heb inderdaad ook wel iets gehoord over de Gemeenteraadsverkiezingen…

Opinion

Afstandsbediening

Studentmedewerkster Larissa Nijholt blogt elke week over dagelijkse zaken. Dit keer de afstandsbediening.

Opinion

Nek nominations: zou jij het doen?

Larissa Nijholt, student communicatiewetenschap, schrijft over de nieuwste rage: nek nomination. En eigenlijk snapt ze er niets van.

Opinion

Cijfers TOM kwestie van interpretatie

Hoe gaat het met TOM in het eerste jaar? Moeten we de spin van de voorstanders geloven of de soms zeer negatieve geruchten in de wandelgangen en in het UT-nieuws? De Uraad wil hier natuurlijk ook meer duidelijkheid over, maar is voor de hardere cijfers afhankelijk van het College van Bestuur.

Opinion

Kom van de apenrots

Mag je van een wetenschapper verwachten dat hij wijs is? Dat zat ik me deze week af te vragen. Aanleiding was een stormpje in een glas water, veroorzaakt door neurobioloog Dick Swaab.

Read more articles