Masterstudent biomedical engineering Ingrid van den Heuvel neemt net de laatste hap aan de statafel. ‘Ik hoorde van de Food Market, dus dacht: hier ga ik lunchen’, zegt ze. Ze stond een minuut of tien in de rij voor haar curry met kip en een mango-smoothie. ‘Dat viel best mee.’ Een groepje UT-medewerkers neemt de rijen van een afstandje in ogenschouw. ‘We komen over een uurtje wel terug’, zegt één. ‘Dan zijn de colleges weer begonnen.’
Voorproefje
De Food Market is een voorproefje op de aanbesteding van bijna de gehele horeca op de campus. April 2018 moet die aanbesteding afgerond zijn. Het thema is ‘verrassend onderscheidend’. Daarmee wil de UT aansluiten bij de internationalisering: voor ieder wat wils.
Mieke Verduijn, consultant bij HTC Advies, is medeorganisator van het eestfestijn. Tevreden kijkt ze rond half één over het drukke O&O-plein. Ze slikt een hap van haar soep weg, gemaakt van op koffiedik gekweekte oesterzwammen. ‘We hopen dat het droog blijft’, zegt ze. ‘Dat lijkt goed te gaan. We gaan nog tot drie uur door en het is nu al goed druk. We organiseren deze markt omdat we willen horen van studenten en medewerkers wat ze aanspreekt.’
Meepraten over eten
Studenten en medewerkers kunnen meepraten over het cateringconcept tijdens de ‘keukentafelsessies’. Donderdag 21 september zijn studenten aan de beurt, over twee weken de medewerkers. Aanmelden kan bij Mieke Verduijn: [email protected]. Een hapje en drankje is inbegrepen.
Concepten
Zeven voedselondernemers laten deze middag hun kookkunsten zien. Daarvoor heeft ieder bedrijf een concept afgevaardigd. Zo is er Bowlz, dat no waste soup serveert. Zij gebruiken delen van het product dat bij een ander in de prullenbak verdwijnt. Of Harry Couvert, dat bakjes groenten in precies honderd of tweehonderd gram uitdeelt. Verduijn: ‘Zo kun je precies zien hoeveel groente je binnenkrijgt en of dat wel genoeg is.’
Aanbesteding
‘Bijna allemaal zijn de cateraars grote partijen die kunnen meedoen in de aanbesteding voor de UT-catering’, vervolgt Verduijn. ‘Vandaag presenteren ze een concept in hun lijn, maar ze hebben nog meer in hun mars. Kleinere ondernemingen maken ook kans om cateraar van de UT te worden. Zij kunnen hun krachten bundelen voor de aanbesteding.’
Want, voor relatief grote opdrachtgevers als de UT zijn er in Nederland zo’n acht tot tien cateraars in de running, weet Verduijn. ‘Een aantal van die bedrijven is nu hier om zich te laten zien. Maar ze willen vooral ook een indruk krijgen van de UT en welke voedselwensen hier leven.’