News

‘Het uitdelen van tompoezen lost problemen niet op’

De universiteitsraad is niet tevreden over het plan van aanpak werkdruk, bleek woensdagochtend tijdens overleg met het CvB. De UR vindt het plan een methodiek zonder concrete acties om werkdruk en werkstress te verminderen. Het college besloot het plan terug te trekken en te herzien.

News

Uraad: ‘Schoorvoetend’ door met nieuwe dienst Campus

De universiteitsraad ging woensdagmorgen akkoord met het plan van aanpak voor de nieuwe dienst Campus en Huisvesting. De toezegging van het CvB dat er geen gedwongen ontslagen volgen op de nieuwe organisatie en dat er een tussentijdse evaluatie komt, maakten dat de Uraad instemde.

News

‘Vluchtelingen zijn mensen zoals jij en ik’

‘Accepteer dat migratie in iedere normale samenleving voorkomt en altijd zal voorkomen.’ Aan het woord is migratie-expert Henk van Houtum. Hij sprak gisteren in de Vrijhof over zijn boek ‘Voorbij Fort Europa’ tijdens Studium Generale.

News

30 miljoen meer voor huisvesting en onderhoud

Er komt meer geld beschikbaar voor het Lange Termijn Strategisch Huisvestingsplan (LTSH). De looptijd van het huidige LTSH wordt met twee jaar verlengd en duurt nu tot 2023. Daar is een bedrag van dertig miljoen euro mee gemoeid.

News

Vijf miljoen voor vrouwelijke profs: net geen chantage

Honderd vrouwelijke hoogleraren extra moeten de Nederlandse universiteiten dit jaar benoemen. Daar is vijf miljoen euro voor gereserveerd. Het blijkt een gehaaid afscheidscadeau van minister Bussemaker.

News

Nieuwe dienst Campus voor meer samenhang

Meer samenwerking en een betere benutting van de campus als uithangbord van de UT. Daar moet de nieuwe dienst Campus en Huisvesting - voorlopig nog een werktitel - voor zorgen. Het is ook de wens van CvB-vicevoorzitter Mirjam Bult. Morgen buigt de universiteitsraad zich erover.

News

Refugees at the UT: 'Passionate about my own business'

A group of refugees is working at the University of Twente this week, developing their prototypes and business ideas within the program STAR/T, which was initiated and designed by the UT.

News

Nederlandse wetenschap efficiëntste ter wereld

Nederland heeft de meest ‘efficiënte’ wetenschappers van de wereld, zegt ranglijstenmaker Times Higher Education. Geen enkel ander land doet zoveel uitmuntend onderzoek tegen zo’n lage prijs.

News

Successen voor stijldansers 4 happy feet

Dansers van de Drienerlose stijldansvereniging 4 happy feet vielen dit weekend in de prijzen. Bij een wedstrijd in Enschede werden vier paren kampioen, in Hilversum wist één paar in twee klassen te winnen.

News

TC Ludica wint najaarscompetitie

Het eerste herenteam van studententennisvereniging TC Ludica is zaterdag kampioen geworden in de hoofdklasse van de najaarscompetitie. In de kampioenswedstrijd won Ludica thuis van A.T.W. 1 uit Wolvega.

News

Hoger onderwijs kan efficiënter, meent kabinet

Het kabinet gaat de komende jaren enkele tientallen miljoenen bezuinigen op hogescholen en universiteiten onder de noemer ‘doelmatiger onderwijs’. Dat blijkt uit aanpassingen op de rijksbegroting.

News

Snel inschrijven voor Bata loont

De aanmeldingen voor de Batavierenrace stromen binnen bij de organisatie. Vandaag ging de inschrijving open. Snelle beslissers zijn goed af. Wie zich vandaag nog aanmeldt, doet mee aan de loting.

Read more articles