Karin Bax wordt programmamanager organisatiewijzigingen

| Redactie

Het college van bestuur vond buiten de UT een nieuwe programmamanager organisatiewijzigingen. Karin Bax, een ervaren bestuurder en toezichthouder, gaat vanaf 16 september aan de slag in deze nieuwe functie die vanwege de bezuinigingsmaatregelen is opgezet.

Het college van bestuur kondigde afgelopen juli formeel een organisatiewijziging af vanwege de financiële situatie; de UT zal moeten snijden in haar personeelsbestand om financieel gezond te blijven. Onderdeel van dat proces is het aanstellen van een programmamanager organisatiewijzigingen.

Die vond de UT in de persoon van Karin Bax. Ze komt rechtstreeks onder het college van bestuur te werken, zo liet vicevoorzitter Machteld Roos in een interview met U-Today weten, en gaat samen met een programmateam het bezuinigingsproces ‘begeleiden en aanjagen’.

Bax’ aanstelling gaat in vanaf 16 september, aanstaande maandag dus. Ze heeft ervaring als manager, bestuurder en toezichthouder en werkte in het verleden onder andere bij Heineken en de NS. De laatste jaren was ze werkzaam als toezichthouder bij Rotterdams vervoersbedrijf RET en consultancybureau TwynstraGudde.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.