Opinion

Broertjestest

De broertjestest: zou jij je broertje (of zusje, kind, ...) aanraden komend jaar een studie aan de UT te beginnen? Beer Sijpesteijn vraagt zich af wat hij zou adviseren, als hij persoonlijk studieadviseur zou zijn.

Opinion

Over de schutting

Opinion

Ingezonden

Naar aanleiding van het overlijden van Gerard van Emous en Herma Boom

Opinion

Topvacature bij de UT

Hoogleraar Jurriaan Huskens schreef, met het oog op de toekomst, alvast een vacaturetekst met het profiel van de ideale UT-bestuurder, met als invalshoek de voorgenomen plannen voor fusies van faculteiten.

Opinion

De invoering van TOM

Het hoofddoel van het UT-onderwijs is jonge mensen een gedegen opleiding te bieden, zodat ze vanuit een academische grondhouding en met de nodige kennis en vaardigheden een (ook voor hen bevredigende) bijdrage kunnen leveren aan de samenleving, en in het bijzonder aan de Nederlandse kenniseconomie.

Opinion

'Open discussie over open onderwijs'

Beste Djoerd,

Opinion

On bikes and NanoLab

The University of Twente is out of money. The Americans are to blame, because their houses are too big. I'm happy to believe that, since I'm not an expert in financial matters.

Opinion

Open e-mail aan de rector

Geachte prof. Brinksma, beste Ed,

Opinion

High Trouble, Human Trauma

Opinion

Towking Inglisj

Het is april 1990. In Eindhoven is zojuist de pleuris uitgebroken. Professor Henk Buck, bijgenaamd de AIDS-professor, heeft zojuist op het NOS-journaal aankondigd dat AIDS binnen 10 jaar de wereld uit is. In de talkshows die daarop volgen wordt zijn vinding maar ook zijn persoon uitgebreid belicht. In een van die shows wordt hij gefilmd terwijl hij een telefoontje uit het buitenland ontvangt. Hij zegt op dat moment (in fonetische spelling): 'Noo, towking inglisj is noo prrobblim.'

Opinion

Opinie: NOM: niet doen!

Het NOM is een splijtzwam in de universitaire gemeenschap geworden: aan de ene kant de bestuurlijke kaste die via “voorbereiding” de hele managementlijn stap voor stap dwingt mee te werken in een onontkoombaar proces (angstcultuur!) en aan de andere kant een grote meerderheid van docenten, die mokkend hopen dat het toch niet doorgaat. Veel studenten hebben er geen mening over: het gaat hen niet aan en het is ook gecompliceerd. Maar degenen die wel de moeite nemen de plannen te beoordelen of binnen besturen en medezeggenschap actief zijn, zijn niet onverdeeld positief. UReka dreigt nu (met pro-UT en Chairman) binnen de UR over te stappen naar het managementkamp.

Opinion

Zonde

Reactie op het vertrek en afscheid van CTW-docent Koen van Andel

Read more articles